Semlor (mejerifria, utan mjöl & sockerfria, LCHF)

Nilla's Kitchen

Semlor (mjölk, mjöl & sockerfria)

De här semlorna är verkligen fantastiskt goda, riktigt delikata! Jag har utgått från ett recept hämtat från Jills mat, en LCHF-blogg, och gjort några justeringar, bl.a. i tillagningen och gjort dem mjölkfria. Jag själv har använt riktigt smör i bull-smeten, mest för smakens skull och det går bra att använda kokosolja… Smör innehåller väldigt lite laktos och mjölkprotein så jag gör så ibland. Med kokosoljan blir det lite svårare att hålla temperaturen bara under själva ihopblandningen så då är det bäst att blanda ihop degen snabbt och med elvisp. Det är nämligen viktigt att matfettet inte smälter innan bullarna sätts i ugnen så att de behåller en rund form när de bakas. Använder man kokosolja gäller det att försöka hålla temperaturen på ingredienserna under vispnigen till inte mer än 17-20 grader.

Klicka här för äggfria semlor… 

Semlor (mjölk, mjöl & sockerfria)

Recept: Kardemummabullar (8-10 st små och mättande)

2 ägg för äggfria semlor…

View original post 229 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s